До Новоазовська перекинули десант із Підмосков'я - для розвідки боєм

До Новоазовська перекинули десант із Підмосков'я - для розвідки боєм

Укрінформ
З території Російської Федерації до окупованого Донбасу прибули чергові ешелони з боєприпасами, пальним та снарядами.

Про це заявив на брифінгу в Києві речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"11 бойовиків загинуло та 13 отримали поранення з одразу п'яти бандформувань т.зв. ДНР", - сказав Мотузяник.

За його словами, Росія продовжує перекидати військову техніку та боєприпаси на тимчасово окуповану територію. Зокрема, через прикордонне місто Краснодон Луганської області переміщено три вантажні автомобілі з боєприпасами та три цистерни з пальним;  до Ровеньків було доправлено 14 цистерн із паливно-мастильними матеріалами  (а це близько 700 тонн), до селища Кутейникового Амвросіївського району Донеччини - близько 450 тонн та до Іловайська - три цистерни пального; через село Дякове Антрацитівського району Луганщини прослідували п'ять вантажівок зі снарядами для 122-мм РСЗВ «Град» та танків.

Мотузяник додав, що до міста Новоазовськ Донецької області з території Росії приїхали найманці - бійці повітрянодесантних військ ЗС РФ, які за планом мають виконувати розвідку боєм з метою  викриття системи вогню сил АТО.     

"До Новоазовська прибув підрозділ 45-ї окремої бригади спеціального призначення повітрянодесантних військ ЗС РФ, який базується у Підмосков'ї. Для цього підрозділу, у  взаємодії з іншими російсько-терористичними бандформуваннями, планується розвідка боєм з метою викриття системи вогню сил АТО у районах Водяного та Широкиного. Нагадаємо, аналогічні  заходи були проведені російським командуванням 14 червня у районі Павлополя, коли противник активно обстріляв сили АТО з артилерії та мінометів, в результаті чого двоє українських бійців загинули та двоє були поранені", - зазначив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-