У Краматорську затримали «Психолога»

У Краматорську затримали «Психолога»

Укрінформ
У Краматорську Донецької області затримали 31-річного місцевого жителя, який вступив до незаконного збройного формування під позивним «Психолог».

Про це повідомили в Краматорському відділі ГУНП в Донецькій області.

«Викрити 31-річного краматорчанина з позивним «Психолог», причетного до окупації міста в 2014 році, правоохоронцям вдалося завдяки інформації від жителів міста в результаті оперативно-профілактичних заходів, пов'язаних з обходом помешкань», - йдеться в повідомленні.

У поліції встановили, що цей чоловік брав участь у незаконному збройному формуванні з квітня 2014 року до середини червня 2014 року. Озброєний карабіном, бойовик здійснював незаконний контрольно-пропускний режим на блокпості, розташованому біля Краматорського виконкому на площі Миру. Найманець вступив в ряди терористів «за ідею», не отримуючи за це матеріальної винагороди. Новобранець придумав собі позивний «Психолог» і ретельно перевіряв транспорт і громадян, намагаючись виявити проукраїнськи налаштованих людей.

Коли місто було звільнене, бойовик разом з іншими терористами втік у Донецьк. Затриманий пояснив, що він розчарувався в діяльності «ДНР», тому вирішив залишити бойовиків, з окупованого міста чоловіка забрала мати.

Зараз він кається у скоєному і співпрацює зі слідством. Факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-