У Торецьку затримали кулеметника «ДНР»

У Торецьку затримали кулеметника «ДНР»

Укрінформ
У місті Торецьк (колишній Дзержинськ) Донецької області правоохоронці затримали бойовика - 21-річного кулеметника «ДНР» з позивним «Саха», який п'яним заблукав на лінії розмежування.

Про це в понеділок повідомили у Торецькому відділенні поліції.

"Поліцейські притягують до кримінальної відповідальності 21-річного «бійця» окремого мотострілкового батальйону, який входить до складу армійського корпусу незаконного військового формування «Беркут» і базується в окупованій Горлівці. Бойовик з позивним «Саха» проходив бойову підготовку під керівництвом російських інструкторів", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці спільно з СБУ встановили, що цей житель Горлівки вступив до рядів НЗФ «ДНР» у січні 2015 року з метою збагачення і був кулеметником окремого мотострілкового батальйону 3-ої бригади 1-го армійського корпусу НЗФ «Беркут» у званні молодшого сержанта. За бойовиком був закріплений крупнокаліберний кулемет «Утес».

Кулеметник дислокувався на вогневих позиціях поблизу Горлівки. 17 травня поточного року найманець рано вранці повертався на закріплену позицію, але, будучи в стані алкогольного сп'яніння, заблукав і випадково вийшов на лінію розмежування поблизу позицій ЗСУ. Внаслідок підриву на розтяжці він отримав важке осколкове поранення в живіт і був затриманий військовослужбовцями ЗС України, а потім доставлений до лікарні м.Торецька, де довгий час лікувався.

Під час затримання у бойовика вилучено металевий жетон з його даними і погони молодшого сержанта російського зразка.

Як тільки пацієнт зміг давати свідчення, з ним почали працювати співробітники поліції. Злочинну діяльність учасника НЗФ задокументовано, доказову базу зібрано.

Чоловік розповів, що бойову підготовку проходив на полігоні поблизу міста Єнакієво, де інструкторами виступали громадяни РФ, які виділялися характерним акцентом і були у військовій формі російського зразка.

Правоохоронці відзначили, що бойовик висловив вдячність військовослужбовцям ЗС України, які надали йому першу медичну допомогу, доставили до лікарні і тим самим врятували йому життя.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України. Бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі. Проводяться слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-