Прифронтові Зайцеве та Майорськ передали до Бахмутського району

Прифронтові Зайцеве та Майорськ передали до Бахмутського району

Укрінформ
У Донецькій області прифронтові селища міського типу Зайцеве та Майорськ, які раніше належали Микитівському району окупованої Горлівки, включили в Бахмутський (кол. Артемівський) район.

Про це повідомляє Управління інформаційної політики та з питань преси Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Сьогодні (27 травня. - ред) депутати Бахмутського райради на сесії погодилися змінити межі району, включивши до його складу селища міського типу Зайцеве та Майорськ Микитівського району міста Горлівки», - йдеться в повідомленні.

Також відзначено, що в цілому територія Бахмутського району тепер збільшилася на 1643,8 га (1515 га – смт Зайцево і 127,8 га – Майорськ).

В ОДА пояснили, що зміни адміністративно-територіального устрою району прийняті на підставі рішення Зайцівської селищної ради від 18 травня 2016 року, депутати звернулися з відповідним клопотанням. Частина селища знаходиться під контролем самопроголошеної «ДНР», жителі живуть фактично на лінії розмежування.

Переважна частина населення давно залишила Зайцево, живуть переважно пенсіонери, яким нікуди їхати. В зв'язку з адміністративним підпорядкуванням окупованому місту Горлівка у людей виникали постійні проблеми з оформленням та виплатою пенсій на контрольованій території, соціальним обслуговуванням і сполученням.

В ОДА нагадали, що в березні жителі Майорська і Зайцева звернулися до голови Донецької облдержадміністрації Павлу Жебрівському з проханням підпорядкувати їх населені пункти Бахмутському районові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-