У разі перекриття кордону з РФ війну можна зупинити за 2 тижні - Жебрівський

У разі перекриття кордону з РФ війну можна зупинити за 2 тижні - Жебрівський

Укрінформ
Розв’язану Росією війну на Донбасі можна було б зупинити за 2 тижні у разі перекриття кордону з РФ.

Про це заявив у понеділок голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час зустрічі у Краматорську з офіційною делегацією Чеської Республіки, повідомляє сайт ОДА.

"Павло Жебрівський зауважив, що за умови перекриття кордону з Росією, війну можна було б зупинити протягом двох тижнів", - йдеться у повідомленні.

Очільник області вказав на позицію Президента України, яка складається з двох етапів: "Перший - на кордонах повинна працювати поліцейська місія ОБСЄ, а другий етап – це передача рубежів українським прикордонникам".

За словами голови Донецької ОДА неможливо провести вибори на неконтрольованих територіях, якщо кордони відкриті. "Для нас дуже важлива позиція Східноєвропейських партнерів, які мали контакти з Росією. Вони пам’ятають "Празьку весну", угорські події, тому розуміють, з чим Україні доводиться стикатись", - наголосив П.Жебрівський.

Він також вказав на те, що наразі боєздатність країни набагато потужніша, ніж два роки тому. "Ми сформували контрактну армію, щоб воювали професіонали. Це дорого, але ми бачимо, що у людей є мотивація, вони достатньо кваліфіковані, щоб обслуговувати модернізовану зброю", - підкреслив Жебрівський.

Голова Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Карел Шварценберг наголосив, що мета делегації – власними очами подивитись на те, що відбувається на Донеччині. "Я часто подорожую світом, спілкуюсь з людьми, читаю лекції. І розмовляючи з молоддю, я розумію, що вона не так багато знає про Україну. Це необхідно виправляти", - зауважив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-