Ердоган заявив, що Туреччині тепер не вигідна кліматична угода

Ердоган заявив, що Туреччині тепер не вигідна кліматична угода

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що парламент країни може відмовитися від ратифікації Паризької угоди щодо клімату після рішення Сполучених Штатів про вихід з нього.

Про це він заявив в суботу, 8 липня, під час саміту лідерів країн "Великої двадцятки" в Гамбурзі, передає DW.

"Після подібного кроку Америки ми схиляємося до того, щоб парламент не ратифікував угоду, - це наша позиція на даний момент", - підкреслив турецький президент.

Ердоган також зазначив, що екс-президент Франції Франсуа Олланд обіцяв йому, що в разі ратифікації угоди Туреччина не буде включена в групу індустріально розвинених країн. Це означає, що Анкара не повинна буде платити щорічні внески, які за умовами кліматичного пакту розвинені держави мають виділяти до спеціального кліматичного фонду для допомоги біднішим країнам.

Читайте також: Трюдо нагадав Трампу про важливість боротьби зі змінами клімату

Зокрема, як наголошується, кошти повинні піти на боротьбу з наслідками кліматичних змін і на перехід до використання відновлюваних джерел енергії в державах, що розвиваються. Подібні внески є додатковим навантаженням для бюджету країни.

За словами Ердогана, турецький парламент не ратифікує договір до того часу, поки не отримає гарантій даних йому раніше обіцянок. Він також висловив сумнів, що після рішення США про вихід з угоди щодо клімату інші країни, що не входять в "Велику двадцятку", беззастережно підтримають Паризьку угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-