Трамп анонсував

Трамп анонсував "дуже потужну" торговельну угоду з Британією

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підтвердив намір здійснити візит до Лондона, який опинився під питанням минулого місяця, та підписати "дуже потужну" торговельну угоду з Великою Британією. 

З такою заявою він виступив у суботу під час зустрічі з британським прем'єром Терезою Мей на саміті G20, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми працюємо над торговельною угодою, яка буде дуже, дуже великою угодою, дуже потужною угодою, істотною для обох країн, і я думаю, що ми зробимо це дуже, дуже швидко", - заявив американський президент.

Водночас, глава Білого дому не розкрив детальної інформації. Він лише висловив сподівання, що "торгівля буде дуже визначним фактором" для обох країн.

Президент Трамп також підтвердив, що збирається "поїхати до Лондона", зазначивши, що обидві сторони опрацьовують деталі щодо термінів його візиту.

"Немає жодної країни, яка могла би бути ближчою, ніж наші дві країни", - підкреслив Трамп, маючи на увазі відносини Сполучених Штатів з Великою Британією.

Читайте також: Трамп тиснув на Путіна щодо втручання в американські вибори - Тіллерсон

Як повідомляв Укрінформ, заявлена в першій половині цього року поїздка Дональда Трампа до Лондона опинилася під сумнівом після того, як він вдався до критики мера британської столиці Садіка Хана щодо його реакції на теракти.

Трамп розкритикував Хана через те, що той намагався заспокоїти громадян, сказавши, що "немає причин для стурбованості" після нападу терористів. Натомість президент США явно не так зрозумів Хана, оскільки висловлювання мера стосувалося підвищеної присутності поліції на вулицях Лондона з метою безпеки, яке не повинно було викликати стурбованості громадян.

Пізніше Садік Хан озвучив заклик скасувати візит президента США до Великої Британії, запланований на осінні місяці нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-