Bloomberg: Росія - головний підозрюваний у кібератаці на американську АЕС

Bloomberg: Росія - головний підозрюваний у кібератаці на американську АЕС

Укрінформ
Росія може мати відношення до порушення роботи щонайменше десяти електростанцій у США, включаючи ядерний об'єкт Волф Крік у Канзасі.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на джерела.

"Головним підозрюваним є Росія... Особливу тривогу викликає ймовірність підключення Росії, сказали колишні та нинішні чиновники, оскільки російські хакери раніше були причетні до кібератак на українські електромережі і, мабуть, тестували більш сучасні інструменти для відключення джерел живлення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що служби розвідки США вже давно стурбовані безпекою електромережі країни. Нещодавня атака, яка вразила майже одночасно в декількох місцях, випробовує спроможність уряду координувати ефективну реакцію серед декількох приватних комунальних служб, держави та місцевих органів влади й галузевих регуляторів.

Тим часом, Агентство нацбезпеки США працює над тим, щоб підтвердити особистість хакерів, які, як повідомляється, використовують комп'ютерні сервери в Німеччині, Італії, Малайзії та Туреччині.

Читайте також: На M.E.Doc заведуть кримінальну справу через вірус Petya

Як повідомляється, тиждень тому хакери проникли в мережу компанії, яка виробляє системи управління устаткуванням, які, в свою чергу, використовуються в енергетиці. Видання пише, що хакерська атака була спрямована на те, щоб зруйнувати повністю енергопостачання в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-