США скликають на засідання членів Глобальної коаліції з протистояння ІДІЛ

США скликають на засідання членів Глобальної коаліції з протистояння ІДІЛ

Укрінформ
Представники понад семи десятків країн, що входять до Глобальної коаліції з протистояння терористичному угрупованню "Ісламська держава", зберуться наступного тижня у Вашингтоні для проведення поглиблених дискусій щодо прогресу в подальших зусиллях.

Про це офіційно повідомив у середу Офіс речника Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"12 липня коаліція, яка складається з 72 членів, проведе зустріч у повному складі для поглиблених дискусій про те, як збільшити спільні зусилля, спрямовані на поразку ІДІЛ, яка контролює різні регіони в Іраку та Сирії, а також максимізувати тиск у глобальному масштабі на її осередки та мережі",- зазначається в документі.

Читайте також: Терористи ІДІЛ стратили 200 туркменів в Іраку - за спробу втечі

При цьому повідомляється, що перед засіданням 11 липня відбудеться робота на рівні робочих груп Коаліції, які розглядатимуть питання позбавлення джерел фінансування терористів, стабілізації ситуації, припинення потоків іноземних бойовиків, позбавлення ІДІЛ можливостей для комунікації.

Читайте також: У Сирії підтримувана США коаліція увійшла до «столиці ІДІЛ» – спостерігачі

У четвер, 13 липня відбудеться засідання так званої "малої групи" Коаліції разом з представниками країн Африки з метою обговорення шляхів прогресу в боротьбі з ІД у районах Мосула і Ракки, а також зменшення загрози ІДІЛ у басейні озера Чад в Західній Африці.

Глобальна коаліція збирається на регулярній основі з метою координації та збільшення спільних зусиль у боротьбі з ІДІЛ. Остання така зустріч мала місце 22 березня цього року у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-