“Сирійське питання”: наступні переговори розпочнуться в Ірані

“Сирійське питання”: наступні переговори розпочнуться в Ірані

Укрінформ
Делегації країн-гарантів режиму припинення вогню у Сирії - Туреччини, Росії та Ірану - прийняли рішення про створення спільної Робочої групи для обговорення деталей зон деескалації та знову провести зустріч в серпні.

Про це повідомляє Аnadolu.

"Міністр (закордонних справ Казахстану Кайрат Абдрахманов - ред.) зазначив, що всі п'ять сторін переговорів вітають прогрес, досягнутий з питання визначення меж зон деескалації, крім того, прийнято рішення створити спільну Робочу групу для завершення технічних процедур, пов'язаних зі створенням подібних зон" , - йдеться в повідомленні.

За словами Абдрахманова, засідання спільної Робочої групи пройде першого-другого серпня в Ірані, а шостий раунд переговорів по сирійському врегулюванні - в Астані в останній тиждень серпня.

Читайте також: Авіація Асада завдала удару по Дамаску, є загиблі

Абдрахманов наголосив, що зустрічі в Астані будуть і надалі підтримувати політичний процес в Женеві.

Сторони конфлікту в Сирії повинні вжити заходів щодо зміцнення довіри і сприяти політичному процесу, сказав міністр.

Глава МЗС також закликав до невідкладного надання гуманітарної допомоги регіонам Сирії, населення яких постраждало в результаті військових дій, а сторони конфлікту - до припинення порушень перемир'я.

Як відомо, війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені залишити свої будинки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-