В Австралії видали книжки про методи російської гібридної війни

В Австралії видали книжки про методи російської гібридної війни

Укрінформ
Асоціація українців Сіднея надала фінансову підтримку публікації в Австралії наукових досліджень, присвячених методам ведення гібридної війни з боку Росії проти України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Гібридна війна – це той аспект українсько-російського конфлікту, який цікавий австралійському політичному і науковому середовищу, тому ми вдячні усім сторонам, які відгукнулися на запит посольства щодо можливості публікації і розповсюдження цих матеріалів в Австралії», - повідомили в посольстві України в Австралії.

За інформацією української дипустанови, зважаючи на значний інтерес до згаданої тематики з боку австралійського політичного та експертного середовища, посольство проводило перемовини про можливість друку в Австралії праць на тему гібридної війни з кількома дослідницькими інституціями. Одними з найкращих у цій сфері, на думку експертів Австралійського національного університету, є книга російського професора Юрія Федорова «Hybryd war a la russe» та українських науковців Валентина Бадрака та Дмитра Козлова «The Kremlin’s information front».

Після того як позитивні рецензії на згадані публікації було отримано від австралійських експертів, посольство звернулося за дозволом на друк публікацій до Центру досліджень, армії і конверсії, який володіє правами на згадані публікації, а згодом і до українських організацій Австралії з проханням профінансувати згаданий друк.

«Ми побачили у цьому проекті реальну можливість вплинути на політичну та експертну думку в Австралії», - наголосила професор Центру європейських студій Австралійського національного університету, член Асоціації українців Сіднея Соня Мицак.

Завдяки спільним зусиллям проект було реалізовано. Опубліковані в Австралії посібники буде розповсюджено серед політиків та експертів, депутатського корпусу та науковців, а також надіслано до провідних експертно-аналітичних центрів Зеленого континенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-