У Пітері в камери до затриманих на акції 12 червня пустили газ – ЗМІ

У Пітері в камери до затриманих на акції 12 червня пустили газ – ЗМІ

Укрінформ
Затримані на протестній акції 12 червня у Петербурзі заявили, що в 33-му відділенні поліції, де вони провели ніч, в камери пустили газ.

Про це повідомляє «Медуза» з посиланням на «ОВС-Інфо».

У редакцію представниками штабу Навального у Петербурзі були передані аудіозаписи, на яких про газ розповідають двоє свідків. Ще два очевидці розповіли про газ безпосередньо «ОВД-Инфо».

За словами свідків, поліцейські запустили газ в камеру, де тримали «буйного» затриманого, доставленого у відділення не з мітингу 12 червня. «Зробивши це, поліцейські явно не подумали про те, як працює вентиляція в їх відділі: газ поширився і в інші камери», - розповів один зі свідків, який побажав зберегти анонімність.

Інший очевидець, який також відмовився розкрити своє ім'я, повідомив, що в камері, де він провів ніч, знаходився астматик, якому від газу стало зле. Ще один свідок - Олег Кабатов - розповів «ОВД-Инфо»: «Ми стали всі задихатися. Я в якийсь момент зрозумів, що просто не можу дихати».

У відділення поліції приїхала «швидка», за даними одного із співрозмовників видання, її викликав затриманий, який зумів пронести до камери телефон. Лікарі, за словами очевидців, заявили, що «сюди потрібно привезти десять «швидких», що ви тут влаштували, тут неможливо дихати», перевірили пульс і поїхали».

Пізніше поліція все ж вивела затриманих з камер до актової зали у підвалі. «Там були стільці і дуже запорошені пилом лежанки, на яких було неможливо лежати, тому що вони ребристі, і ми, в основному, ніч провели на стільцях і не спали», - розповів один зі свідків.

Припущень про те, який саме газ було розпорошено у відділенні поліції, «ОВД-Инфо» не висуває. Один з очевидців припустив, що було застосовано перцевий газ.

На несанкціонованій протестній акції у Петербурзі 12 червня були затримані, за даними «ОВД-Инфо», 658 людей, 247 з них провели в поліції одну або дві ночі. «Фонтанка», у свою чергу, повідомляла, що ніч у відділеннях провели більше 400 учасників акції протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-