Прем'єр-міністра Румунії виключили з партії

Прем'єр-міністра Румунії виключили з партії

Укрінформ
Виконавчий комітет правлячої в Румунії Соціал-демократичної партії одноголосно прийняв рішення про виключення зі своїх лав прем'єр-міністра Соріна Гріндяну.

Рішення було прийняте після відмови прем'єра подати у відставку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як стало відомо, на засіданні виконкому соціал-демократи ухвалили також рішення провести 19 червня спеціальне засідання парламенту, на якому буде розглянуто питання про вотум недовіри уряду. Крім цього, генеральним секретарем уряду був призначений екс-прем'єр Румунії, член Соціал-демократичної партії Віктор Понта.

Сам прем'єр-міністр заявив в зв'язку з цим, що він не відмовляється подати у відставку, проте це станеться лише після того, як президент призначить нового прем'єра від соціал-демократів.

Як повідомлялося, напередодні всі члени уряду Румунії, за винятком прем'єр-міністра, подали прохання про відставку. Відставка уряду була викликана незадовільною оцінкою його діяльності з боку виконкому Соціал-демократичної партії.

Очікується, що найближчим часом правляча коаліція проведе консультації щодо кандидатури нового глави уряду.

Уряд Румунії під керівництвом Соріна Гріндяну було затверджено на початку 2017 року. Правляча соціал-демократична коаліція була утворена у грудні 2016 року за підсумками парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-