У Трампа заперечили звинувачення, які Комі озвучив у Сенаті

У Трампа заперечили звинувачення, які Комі озвучив у Сенаті

Укрінформ
Особистий адвокат Дональда Трампа, який працює з ним протягом багатьох років, Марк Касовіц у четвер виступив із заявою, якою заперечив звинувачення, оприлюднені екс-директором ФБР Джеймсом Комі на слуханнях у Сенаті.

Його заява пролунала одразу після завершення слухань, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Свідчення пана Комі ясно засвідчили, що президент ніколи не намагався перешкоджати слідству щодо намагань Росії втрутитися у вибори в 2016 році, а насправді, за словами пана Комі, президент сказав йому "було б добре встановити" в цьому розслідуванні, чи був "хтось із його близьких помічників, хто робив щось неправильно". І він не виключав нікого з цієї заяви", - сформулював позицію президента його адвокат.

Водночас, Касовіц заперечив, що Трамп будь-коли просив Комі припинити розслідування проти Майкла Флінна. "Президент ніколи формально або по суті не наказував та не просив пана Комі припинити будь-яке розслідування, в тому числі, не пропонував, як сформулював це пан Комі, "залишити Флінна в спокої", - наголосив юрист.

"Президент також ніколи не говорив пану Комі слів "мені потрібна вірність, я очікую вірності", - продовжив Касовіц.

Водночас, він підкреслив, що в Білому домі вправі розраховувати на вірність з боку тих, хто служить в адміністрації. Однак, Комі, за словами адвоката Трампа, став одним із тих, хто намагається підірвати цю адміністрацію незаконним витоком секретної інформації.

"Пан Комі щойно зізнався, що є одним із таких джерел", - пішов у наступ юрист президента. Він наголосив, що екс-директор ФБР поділився змістом своїх доповідей щодо спілкування з президентом з колегами, які допустили витік цієї інформації в ЗМІ. "Ми залишимо це відповідним органам, щоб вони визначили, чи повинен цей витік розслідуватися разом з усіма іншими", - зазначив Касовіц.

Водночас, адвокат Трампа ще раз повторив, що свідчення Комі підтвердили те, що президент не був об'єктом розслідування ФБР відносно втручання Росії у вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-