Глава МЗС Німеччини занепокоєний

Глава МЗС Німеччини занепокоєний "трампізацією відносин" в арабському світі

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини стурбований розвитком ситуації навколо Катару і застерігає від небезпечної "трампізації" відносин у регіоні.

Про це заявив глава МЗС Зігмар Габріель у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми здивовані пристрасності, з якою вибухнув конфлікт між сусідніми країнами на Аравійському півострові", - йдеться у заяві, поширеній прес-службою міністра.

Він "дуже стурбований" різким загостренням ситуації, що загрожує ізоляцією Катару, можливими наслідками для всього регіону. "Така трампізація відносин один з одним особливо небезпечна і без того у неспокійному регіоні", - заявив Габріель.

На його думку, нещодавні "гігантські збройові угоди" президента США з монархіями Перської затоки збільшують ризик нової гонки озброєнь. "Це абсолютно неправильна політика, і абсолютно точно не політика Німеччини", - підкреслив віце-канцлер.

Габріель нагадав, що Близький Схід є "політичною і військовою пороховою бочкою". Релігійні, етнічні, політичні та ідеологічні конфлікти на сьогодні також розколюють монархії затоки.

Він висловив надію на те, що найближчим часом вдасться шляхом переговорів розрядити конфлікти.

Близький Схід стикається з величезними проблемами: боротьба з ІДІЛ, війна в Сирії, передбачувані наслідки зміни клімату, демографічні тенденції - лише деякі з них.  Суперечка між сусідами, яка заглиблюється, - останнє, що потрібно цьому регіону, сказав Габріель.

У середу в обідній час глава МЗС ФРН і його саудівський колега Адель ібн Ахмед аль-Джубейр проведуть переговори у Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-