Мер Кишинева залишається під домашнім арештом

Мер Кишинева залишається під домашнім арештом

Укрінформ
Апеляційна палата Кишинева відхилила позов адвокатів про зміну запобіжного заходу меру молдовської столиці Доріну Кіртоаке, який знаходиться під домашнім арештом.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як заявила адвокат кишинівського мера Тетяна Іову, захист Доріна Кіртоаке наполягав на його переведенні під юридичний нагляд, однак Апеляційна палата відмовилася задовольнити вимогу захисту.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня мер Кишинева Дорін Кіртоаке був заарештований терміном на 30 днів. Він звинувачується у зловживаннях службовим становищем і отриманні вигоди з впливу під час підписання з австро-угорською фірмою Eme Parkleitsystem GmbH контракту на будівництво платних парковок в Кишиневі.

За попередніми даними слідства, мер дав вказівку своєму заступнику підписати контракт із фірмою без його затвердження на муніципальній раді. Кіртоаке, за даними слідства, також порушив чинне законодавство, підписавши Містобудівний сертифікат на виконання вищезазначених робіт.

Якщо провину мера буде доведено, йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 7 років.

У цій же справі проходить і віце-мер Кишинева Ністор Грозаву, який знаходиться в даний час під юридичним наглядом. Грозав0.0984у приступив до виконання обов'язків заступника мера.

Фото: Stiri - ziarstiri.ro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-