Вибори у Британії відбудуться попри теракти – Мей

Вибори у Британії відбудуться попри теракти – Мей

Укрінформ
Теракти, що сталися у Великій Британії впродовж останніх місяців, не пов’язані між собою, але об’єднані ідеологією ісламського екстремізму.

На цьому наголосила у своїй заяві з приводу теракту на Лондонському мосту в неділю прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, повідомляє Belfast Telegraph.

"Нещодавні напади не об’єднані спільними мережами, але вони пов’язані в одному важливому сенсі. Вони пов’язані єдиною злою ідеологією ісламського екстремізму, яка вихваляє ненависть, породжує розбрат та пропагує сектантство", - заявила Мей.

Вона наголосила, що не можна "вдавати, що все може продовжуватися, як воно наразі є", і запропонувала чотири шляхи зміни ситуації.

По-перше, за словами Мей, необхідно "в людських головах" змінити ідеологію жорстокості, яку останнім часом пропагує ісламський екстремізм, та показати, що принципи британської демократії є вищими за ідеологію прихильників ненависті.

Прем’єр також зазначила, що необхідно боротися з проявами екстремізму, що пропагується і розповсюджується в онлайн-мережах.

"Ми маємо працювати з союзними демократичними урядами, щоб досягнути міжнародних угод з регулювання кіберпростору, аби попередити розповсюдження екстремізму та планування тероризму", - сказала Мей.

Третім кроком, який, за словами Мей, необхідно вжити, є впровадження активніших дій із виявлення екстремізму в межах Великої Британії: в громадському секторі та загалом у суспільстві.

"Так, це означає, що потрібні військові дії для зниження активності ІДІЛ в Іраку та Сирії. Але це також означає, що ми маємо вжити заходів тут, удома (у Великій Британії – ред.)", - сказала прем’єр-міністр.

Мей також закликала переглянути британську стратегію боротьби з тероризмом, щоб "упевнитися, що поліція та сили безпеки мають всю владу, яка їм потрібна".

Наостанок, Тереза Мей закликала британців "триматися разом" і об’єднаними зусиллями "перемагати нашого ворога".

Водночас, Мей запевнила, що атака в Лондоні не вплине на проведення дострокових парламентських виборів у країні й вони пройдуть, як і планувалося, 8 червня.

Як відомо, в ніч на 4 червня на Лондонському мосту фургон в’їхав у пішоходів, а потім пасажири фургона почали нападати з ножами на людей. Окрім семи осіб, які загинули, у лікарнях перебувають 48 постраждалих, деякі у критичному стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-