Бойовики ІДІЛ убили 120 жителів Мосула

Бойовики ІДІЛ убили 120 жителів Мосула

Укрінформ
120 жителів західних кварталів другого за величиною міста Іраку - Мосула - загинули від рук терористів ІДІЛ. Усі загиблі намагалися залишити Мосул.

Про це повідомляє Анадолу.

"Як повідомив агентство "Анадолу" капітан Сил швидкого реагування при МВС Іраку Даргам аль-Хайдарі, отримано інформацію про те, що на узбіччі дороги в кварталі Зенджилі в Старому Мосулі знайдено тіла 120 мирних жителів", - йдеться в повідомленні.

Офіцер нагадав, що армія Іраку проводить операцію з очищення від бойовиків ІДІЛ районів Зенджилі, Шифа, Сахха й Аль-Ула в Мосулі.

Крім того, Хайдарі повідомив, що Сили швидкого реагування евакуювали з підконтрольного терористам району Зенджилі більш як 150 осіб, у тому числі 70 жінок і дітей.

Поліція Іраку повідомляє, що сили безпеки з обережністю просуваються в Зенджилі, де вони контролюють 40 відсотків території, і вже створено коридор безпеки для евакуації цивільних осіб.

У ніч на 17 жовтня 2016 року прем'єр-міністр Іраку Хайдар аль-Ібаді оголосив про початок операції із звільнення Мосула від терористичної організації ІДІЛ. Місто знаходиться під контролем бойовиків угрупування з червня 2014 року. Армія Іраку встановила контроль над східними районами Мосула наприкінці січня. З 19 лютого розпочалася операція зі звільнення західних районів міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-