Екс-спікер парламенту: Додон перейшов

Екс-спікер парламенту: Додон перейшов "червону межу" у своїй залежності від Москви

Укрінформ
Один з лідерів правлячої в країні Демократичної партії Маріан Лупу вважає, що президент Ігор Додон став дуже залежним від Москви, перейшовши тим самим «червону межу».

Таку думку екс-спікер висловив в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

"У пана президента дуже вузьке поле для маневру, тому що він став дуже залежним від Москви. На мій погляд, своєю слухняністю він перейшов "червону межу", чого не можна було робити", - зазначив Лупу.

Екс-спікер заявив також, що ідея врегулювання Придністровського конфлікту шляхом федералізації Молдови, яку просуває президент, теж належить не самому Додону, а Москві.

"Свого часу колишньому президенту Молдови Володимиру Вороніну вистачило твердості характеру відмовитися від ідеї федералізації шляхом імплементації 2003 року так званого "Меморандуму Козака", проте, як ми бачимо, Президент Ігор Додон знову хоче реанімувати цей проект", - підсумував колишній голова парламенту.

Як повідомлялося, раніше Президент Молдови Додон неодноразово заявляв про необхідність реалізації плану федералізації Молдови для остаточного врегулювання Придністровського конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-