США посилили правила перевірок для видачі віз

США посилили правила перевірок для видачі віз

Укрінформ
Адміністрація президента США випустила нову анкету для заявників на отримання візи в країну, відповідно до якої можуть запитувати про дані соціальних мереж за останні 5 років і біографічну інформацію за 15 років.

Про це повідомляє Reuters.

"Відповідно до нових процедур, консульські посадові особи можуть запитати номери всіх попередніх закордонних паспортів, дані соціальних мереж за останні п'ять років, адреси електронної пошти та номери телефонів, а також можуть запитати біографічну інформацію за останні 15 років, включаючи адреси, місця роботи та історію подорожей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подібну додаткову інформацію запитуватимуть за умови, якщо вона, як  сказав представник Держдепартаменту, «необхідна для підтвердження особи або проведення більш суворої перевірки в цілях національної безпеки».

Нові анкети для перевірки потенційних гостей США були схвалені 23 травня Управлінням з питань менеджменту та бюджету, незважаючи на критику з боку низки посадових осіб зі сфери освіти та академічних груп у період громадського обговорення. 

Критики стверджують, що нові питання будуть надмірно обтяжливими, приведуть до тривалих затримок в обробці інформації і перешкоджатимуть припливу іноземних студентів та науковців у США. 

Державний департамент раніше заявив, що більш жорстке опитування застосовуватиметься до заявників на отримання візи у зв'язку з терористичною загрозою, або іншими чинниками, пов'язаними із загрозою національній безпеці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-