Перед виборами у Росії світ має бути особливо пильним до дій Путіна - експерт

Перед виборами у Росії світ має бути особливо пильним до дій Путіна - експерт

Укрінформ
Провідний експерт Центру європейських студій Австралійського національного університету Кайл Вілсон закликає світ бути насторожі щодо дій президента РФ Володимира Путіна, оскільки той зараз докладатиме усіх зусиль, щоб перемогти на наступних президентських виборах.

Про це австралійський експерт пише у своїй статті «Запаморочення від успіху»: що Путін думає про президентство Трампа», яку опублікував відомий австралійський аналітичний центр - Інститут Лоуї, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На думку автора, намагання багатьох країн безпосередньо пов’язувати долю РФ із президентством Дональда Трампа хибне, бо Путін, завдяки створеній пропагандистській машині, зможе перемогти на виборах, незважаючи на те, піде США на зближення та «рівноправні» відносини з Росією чи створить із РФ образ «ворога».

Автор наводить низку прикладів, які доводять занадто погану згуртованість, обізнаність та рішучість демократичних країн у протистоянні Путіну, наголошуючи, що вони діють розрізнено, із значним відставанням та ситуативно, на відміну від РФ.

«Деякі європейські лідери, як показує час, запізно зрозуміли, що Путін є геополітичним бойовиком (термін Майкла Візлі)», - пише автор.

Як приклад наводяться зусилля РФ щодо успішної реалізації Брекзіту, втручання у виборчі процеси в США і Європі, війна на Близькому Сході, анексія Криму та багато іншого.

З усіх цих процесів шкоди авторитету Путіна перед виборами завдають лише ті, де він зустрічає справжній опір - війна на сході України, запобігання втручанням у вибори у Франції, Німеччині та Нідерландах.

Як тільки політичне керівництво західних країн вагається чи намагається вести дебати, Путін перемагає, і табір авторитарних режимів шириться у цілому світі. Прикладом слугують Туреччина, Філіппіни, наближаються до цього Польща і Балкани. Навіть у далекій Австралії з'являються політики, які захоплюються стилем правління Путіна (Поліна Хансон – ред.).

Автор статті закликає світових лідерів бути пильними і єдиними у своєму стримуванні тоталітаризму, не недооцінювати стратегічних цілей Путіна, не піддаватися на його певні тактичні поступки, оскільки зараз усі зусилля державної машини РФ спрямовані на перемогу на наступних виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-