На Форумі вільної Росії прийняли резолюцію на підтримку України

На Форумі вільної Росії прийняли резолюцію на підтримку України

Укрінформ
У литовській столиці завершився опозиційний III Форум вільної Росії, на якому обговорювалися актуальні проблеми світової політики, сценарії виходу Росії із системної кризи.

Також на завершення Форуму була прийнята резолюція на підтримку України і її територіальної цілісності, повідомляє з місця подій кореспондент Укрінформу.

В останній день Форуму обговорювалися теми: «Системна криза в Росії: міфи і реальність». «Санкції. Що далі?». «Холодна громадянська війна в Росії». «Терор спецслужб як засіб маніпуляції». На завершення Форуму була прийнята резолюція на підтримку України та її територіальної цілісності.

Один з лідерів російський опозиції Гаррі Каспаров категорично висловився у підтримку блокування в Україні російських соцмереж: «Дивно бачити, коли деякі так звані опозиціонери, так звані ліберали в Росії починають критикувати блокування російських соцмереж в Україні. Критикувати можна лише за те, що це не було зроблено раніше. Більш того, на мій погляд, Європі, ЄС можна було б повчитися на цьому прикладі, як боротися з кремлівською пропагандою».

Депутат Литовського Сейму Мантас Адоменас у своєму виступі заявив: «Україна, ситуація в ній – основний аргумент для продовження санкцій проти Росії. Потрібно продовжувати (і бажано - нарощувати) постійний пресинг проти агресора».

У другий, останній день Форуму виступали і представники України Валентин Наливайченко, Айдер Муждабаєв, а також адвокат кількох українських політв'язнів, в тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, Марк Фейгін. Муждабаєв розповів, зокрема, про важку ситуацію, в якій перебувають зараз кримські татари, яких видавлюють з окупованого Криму.

Адвокат Фейгін висловив думку, що після отримання безвізу Україна може укласти ряд угод з Шенгенською зоною, після чого особи, яким заборонено в'їзд в Україну, будуть внесені в загальну базу даних і також не зможуть в'їжджати до країн Шенгену.

Наступний IV Форум вільної Росії відбудеться у Вільнюсі наприкінці листопада – початку грудня цього року, до сторіччя створення ВЧК. Його наскрізною темою буде: «Сто років терору».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-