Лідери G7 домовилися про нові заходи в боротьбі з тероризмом

Лідери G7 домовилися про нові заходи в боротьбі з тероризмом

Заява
Укрінформ
Лідери країн "Великої сімки" (G7) домовилися про нові заходи у боротьбі з тероризмом в рамках саміту в італійському місті Таорміна.

Про це йдеться в ухваленій спільній заяві.

"Боротьба з тероризмом і насильницьким екстремізмом, акти яких вразили країни G7, а також всі регіони світу, незалежно від країни, національності чи віросповідання, залишається одним з головних пріоритетів для G7. Ми єдині в нашій спільній діяльності, щоб переконатися, що наші громадяни знаходяться в безпеці, і будемо вживати найсильніші заходи, щоб знайти, визначити і покарати, в залежності від обставин, терористів і тих, хто потурає їхній діяльності", - йдеться у заяві.

Як зазначається у документі, лідери G7 рішуче засудили тероризм у всіх його формах і проявах, зокрема і напад в Манчестері.

У підписаній декларації також йдеться про те, що інтернет-компанії повинні прикладати більше зусиль для виявлення і усунення екстремістських матеріалів.

"Ми оголосимо бій з пропагандою тероризму в інтернеті. В той час як інтернет є одним з найбільш важливих технологічних досягнень в останні десятиліття, інтернет також є доведеним і потужним інструментом для терористичної мети", - йдеться в заяві.

Лідери країн "Великої сімки" закликали боротися із підозрілим контентом та екстремізмом.

Нагадаємо, в італійському місті Таорміна відкрився 43 саміт країн "Великої сімки". Він триватиме 2 дні - 26 і 27 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-