Папа Римський закликав Трампа бути миротворцем

Папа Римський закликав Трампа бути миротворцем

Укрінформ
Папа Римський Франциск закликав президента США Дональд Трампа бути миротворцем. Американський лідер пообіцяв, що не забуде побажання понтифіка.

Про це повідомляє Reuters

"Це моє бажання - щоб ви стали таким оливковим деревом, яке б творило мир", - сказав Папа римський на першій зустрічі з Трампом.

Як повідомляється, понтифік передав президенту США невелику скульптуру оливкового дерева, зазначивши, що вона символізує мир.

Франциск також передав Трампу підписану копію свого послання миру 2017 року, що називається "Ненасильство - стиль політики для миру", та копію енцикліки 2015 року про необхідність захисту довкілля від наслідків зміни клімату. Президент США запевнив, що прочитає їх. 

Зі свого боку Трамп подарував Папі комплект із п'яти книг перших видань американського лідера руху за громадянські права Мартіна Лютера Кінга.

Наприкінці зустрічі Трамп подякував понтифіку, додавши: "Я не забуду те, що ви сказали".

Сама зустріч тривала близько 30 хвилин. Повідомляється, що наприкінці зустрічі Трамп і Папа Франциск мали більш розслаблений вигляд, понтифік усміхався і жартував з Трампом та його дружиною Меланією.

Американський лідер окремо зустрівся з провідними дипломатами Ватикану і відвідав Сикстинську капелу, перш ніж залишити Ватикан.

Як відомо, представники Римо-католицької церкви в США виступають проти спроб Трампа скоротити федеральну допомогу для міст, які дають притулок нелегальним іммігрантам. Крім того, вони виступають проти будівництва стіни на кордоні США з Мексикою. Торік Папа заявляв, що людина, яка думає про будівництво стіни, а не мостів, "не є християнином".

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-