Прем'єр Британії назвала вибух у Манчестері жахливим терактом

Прем'єр Британії назвала вибух у Манчестері жахливим терактом

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей назвала вибух минулої ночі у Манчестері «жахливим терористичним актом». 

У своєму виступі у вівторок вона заявила, що влада працює над вивченням деталей інциденту, повідомляє Радіо Свобода

«Ми працюємо над встановленням повної інформації про те, що поліція розглядає як жахливий терористичний акт», - сказала Мей. Втім, офіційно від влади подія наразі не кваліфікована як теракт.

Старший констебль поліції Манчестера Ян Гопкінс повідомив, що місцева поліція працює над розслідуванням вибуху разом із силовиками по боротьбі з тероризмом і розвідкою.

Як зазначає Sky News, уряд проведе сьогодні вранці екстрену нараду з питань безпеки в Лондоні.

За останніми даними поліції, щонайменше 19 людей загинули і близько 60 людей були поранені в результаті вибуху на території концертного комплексу «Манчестер Арена» минулої ночі. Травмованих шпиталізували до шести лікарень міста. Вибух прогримів після концерту американської поп-зірки Аріани Гранде. Її прес-секретар повідомив, що зі співачкою все гаразд.

Консул України в Британії з'ясовує, чи немає українців серед постраждалих.

Якщо вибух визнають терактом, це буде найбільшим нападом у Великій Британії, відколи через атаки на громадському транспорті Лондона з боку чотирьох британських мусульман в липні 2005 року загинули 52 людини.

Як відомо, «Манчестер Арена» була відкрита 1995 року і є найбільшою критою ареною в Європі, що може вмістити 21 тисячу людей. Велика Британія перебуває в стані другого рівня попередження про терористичну загрозу. Також країна в розпалі виборчої кампанії з парламентських виборів, запланованих на 8 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-