Французькі геї подали на Кадирова до Міжнародного кримінального суду

Французькі геї подали на Кадирова до Міжнародного кримінального суду

Укрінформ
Три французькі ЛГБТ-рухи подали заяву до Міжнародного кримінального суду (МКС) з вимогою розслідувати переслідування геїв у Чечні. Заява подана проти глави республіки Рамзана Кадирова.

Про це повідомляє у вівторок «Медуза» із посиланням на Le Monde.

Одна із заявниць Етьєн Десульєр назвала Кадирова «організатором тортурних таборів з метою винищування гомосексуалів».

Факти переслідування Agence France-Presse на умовах анонімності підтвердили декілька геїв, що втекли з Чечні. У заяві в МКС наведені їх слова про те, що «це були не дії розрізнених груп, а виконання доручень чеченського керівництва, на чолі з Рамзаном Кадировим».

Про масове переслідування геїв в Чечні у квітні написала «Новая газета». За інформацією видання, в республіці було затримано більше ніж 100 осіб. «Медуза» підтвердила ці відомості в розмові з одним із затриманих.

Влада Чечні заперечує і переслідування геїв, і саме існування гомосексуалів у республіці. У травні республіканське управління МВС відзвітувало, що перевірка не підтвердила фактів, викладених «Новой газетой».

У листопаді 2016 року Росія відкликала підпис під Римським статутом МКС. Це означає, що до листопада 2017 року Росія остаточно вийде з-під юрисдикції міжнародного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-