Екс-прем'єр Франції готовий йти у парламент від партії Макрона

Екс-прем'єр Франції готовий йти у парламент від партії Макрона

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Франції соціаліст Манюэль Вальс заявив, що бажає брати участь у парламентських виборах від руху нового президента Емманюеля Макрона.

Про це він розповів в ефірі радіостанції RTL, повідомляє RFI.

«Я буду кандидатом від президентської партії, і я хочу стати членом руху «Вперед, Республіка», – сказав Вальс, побажавши іншим депутатам-соціалістам наслыдувати його приклад.

За його словами, більшість пропозицій програми Емманюеля Макрона вписується в лінію Соціалістичної партії. «Сьогодні необхідно, щоб у Емманюель Макрона була більшість у парламенті, що дозволить йому керувати країною», – аргументував Вальс.

В русі «Вперед, Республіка» Макрона відгукнулися на пропозицію Вальса досить скептично. «Спочатку потрібно вступити в рух, як це роблять інші», – відреагував офіційний представник Макрона Бенжамін Гриво. Втім, інший радник з виборчої кампанії президента, Крістоф Кастанер, сказав, що у Вальса «є всі шанси» стати депутатом національних зборів від руху «Вперед, Республіка», якщо він вийде з партії соціалістів.

У Соціалістичній партії Франції нервово відреагували на заяви колишнього прем'єр-міністра. Генеральний секретар партії Жан-Крістоф Камбаделіс заявив, що Вальс повинен здати свій партквиток. У понеділок у штабі партії проходить збори правлячого комітету, на якому буде вирішуватися доля як Вальса, так і майбутньої партії соціалістів.

Нагадаємо, парламентські вибори у Франції відбудуться у два тури 11 і 18 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-