Ємен потерпає від холери: лікарі зафіксували вже 2000 випадків

Ємен потерпає від холери: лікарі зафіксували вже 2000 випадків

Укрінформ
Гуманітарні організації б'ють на сполох і застерігають від втрати контролю над поширенням епідемії холери у спустошеному громадянською війною Ємені.

Всесвітня організації охорони здоров'я (ВООЗ) повідомила, що випадки захворювання зафіксовані також і в місті Сана, захопленій повстанцями-хуситами столиці Ємену, передає DW.

У свою чергу, організація "Лікарі без кордонів" повідомила, що вилікувала у Ємені 780 випадків холери, починаючи з 30 березня. В організації додали, що пацієнтам довелося подолати десятки кілометрів у складних умовах, щоб дістатися медичних центрів, оскільки внаслідок бойових дій у країні доступ до медичного забезпечення для більшості населення ускладнився.

Тим часом, єменська армія заявила, що вибила повстанців зі стратегічного регіону Таїз, що на півдні країни. Близькі до військових джерела інформагенції dpa повідомили, що армія захопила стратегічно важливу точку, з якої відкривається доступ до двох головних полів бою в регіоні, а також зупинила наступальну операцію хуситів на схід від Таїзу.

Конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року. Країна поділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, котрих підтримує Іран, та адміністрацією президента Абд-Раббу Мансура Хаді, яка базується в Адені. Його уряд підтримує коаліція на чолі зі Саудівською Аравією. У країні також активне терористичне угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові". В ході конфлікту загинули понад 10 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-