У Венесуелі розпочалися масштабні арешти військових чинів

У Венесуелі розпочалися масштабні арешти військових чинів

Укрінформ
У Венесуелі, за даними лідера місцевої опозиції Енріке Капрілеса, розпочалися масштабні арешти серед військових чинів.

Про це Капрілес сказав у суботу, 6 травня, передає DW.

Були затримані 85 представників збройних сил. Причиною цього називається придушення опозиції. За словами опозиціонера, родичі затриманих попросили його оприлюднити факти арештів.

"У збройних силах панує невдоволення", - заявляє Капрілес.

Військові вважаються ключовою силою у конфлікті. Президент країни Ніколас Мадуро цілеспрямовано намагався зміцнити свою владу в лавах збройних сил, вдаючись у тому числі до грошових вливань. Крім цього, з 32 міністрів венесуельського уряду 11 представляють армію та спецслужби, що зміцнює лояльність кабінету міністрів.

З початку квітня під час безладів у Венесуелі були вбиті щонайменше 37 людей, більше 700 осіб отримали поранення. Сотні учасників демонстрацій були затримані. Проте акції проти президента Мадуро не вщухають. Протестуючі незадоволені тяжким економічним становищем в країні, що призвело до дефіциту.

Венесуела потерпає від глибокої економічної кризи, яу Мадуро пояснює падінням цін на нафту (основний експортний продукт цієї латиноамериканської держави), а експерти називають наслідком соціалістичної політики самого президента. Крім того, в країні різко погіршилася криміногенна обстановка. У 2016 році у Венесуелі було вбито майже 28,5 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-