Ле Пен вже “роздає” посади

Ле Пен вже “роздає” посади

Укрінформ
Кандидат у президенти Франції від партії «Національний фронт» Марін Ле Пен оголосила, що в разі її обрання президентом майбутнім прем'єр-міністром країни стане засновник партії «Вставай, Франція!» Николя Дюпон-Еньян.

Сувереніст Николя Дюпон-Еньян також брав участь у президентських виборах і посів шосте місце, отримавши 4,7% голосів виборців. Євроскептик і голліст (як він сам себе називає) Дюпон-Еньян підтримав напередодні кандидатуру Марін Ле Пен в другому турі виборів, повідомляє RFI.

«Під час спільної прес-конференції Марін Ле Пен пояснила свій вибір «рідкісною здатністю сказати “ні” і не поступитися в той момент, коли вирішується майбутнє країни», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Дюпон-Еньян додав, що «це історичний день, тому що ми ставимо інтереси Франції вище від особистих».

Як наголошується, Николя Дюпон-Еньян виявився чи не єдиним кандидатом, що підтримав у другому турі Марін Ле Пен. «Республіканець» Франсуа Фійон і соціаліст Бенуа Амон закликали голосувати за екс-міністра Емманюеля Макрона. Лідер крайніх лівих не став давати поради своїм прихильникам щодо другого туру.

Інший претендент на Елісейський палац, центрист Емманюель Макрон ще не оголосив, хто в разі його перемоги увійде до нового уряду. Другий тур президентських виборів мине у Франції 7 травня. Соціологічні опитування передбачають перемогу Макрона з результатом 59%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-