Марін Ле Пен звинуватила Фійона у зраді

Марін Ле Пен звинуватила Фійона у зраді

Укрінформ
Марін Ле Пен, кандидат від ультраправих, яка пройшла в другий тур президентських виборів у Франції, звинуватила кандидата Франсуа Фійона у "зраді виборців".

Кандидат від республіканців Фійон після своєї поразки в першому турі закликав правий електорат голосувати за Еммануеля Макрона, повідомляє RFI.

"Я весь час думаю про тих, хто проголосував за Франсуа Фійона... ці люди захищали свого кандидата під час дуже важкої кампанії, залишилися йому вірними до кінця. І ось як він їм віддячив: вже о 20:02 заявив "голосуйте за Макрона!" Хтось усвідомлює, жертвами якої зради стали ці люди?!" - заявила Ле Пен під час відвідання оптового ринку Ранжис.

Марін Ле Пен вийшла у другий тур президентських виборів з 21,3% підтримки.

Як наголошується, опитування громадської думки (Ifop) віщують перемогу фавориту перегонів Еммануелю Макрону, який може отримати понад 60% голосів. Проте у разі слабкої явки у Ле Пен  залишається можливість перемоги.

Після першого туру виборів більшість французьких політиків, як правих, так і лівих, закликали створити єдиний республіканський фронт проти ультраправих. Винятком став лідер крайніх лівих Жан-Люк Меланшон, який отримав у першому турі четвертий результат.

Він відмовився давати своєму електорату вказівки щодо подальшого вибору. Жан-Марі Ле Пен, засновник партії "Національний фронт" і батько кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен  назвав цю поведінку Меланшона "гідною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-