Вибори у Франції: Макрон і Ле Пен напередодні першого туру зрівняли шанси

Вибори у Франції: Макрон і Ле Пен напередодні першого туру зрівняли шанси

Опитування
Укрінформ
Результати останніх соціологічних опитувань свідчать про гостру боротьбу за перемогу у першому турі президентських виборів у Франції. 

Про це повідомляє DW з посиланням на оприлюднені у п'ятницю, 21 квітня, результати опитування BVA. 

"Фаворити виборчих перегонів незалежний центрист Еммануель Макрон і ультраправа Марін Ле Пен мають практично однакову підтримку виборців - по 23%. На третє місце вийшов ультралівий кандидат Жан-Люк Меланшон (19,5%), який обійшов консерватора Франсуа Фійона (19%)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що опитування було проведене 20 та 21 квітня.

Водночас за результатами опитування ODOXA, проведеного після нападу на поліцейських на Єлисейських полях, Макрона у першому турі виборів готові підтримати 24,5% опитаних, Ле Пен - 23%, Фійона та Меланшона - по 19%. При цьому в другому турі, за даними соціологів, Макрон здобуде впевнену перемогу над Ле Пен.

Як повідомляв Укрінформ, з огляду на вчинену 20 квітня стрілянину у Парижі та наближення президентських виборів, які мають відбутися 23 квітня, французька влада вдається до посилення заходів безпеки. Задля гарантування вільного та безперешкодного голосування в неділю буде задіяно понад 50 тисяч поліцейських та сім тисяч військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-