Шахід підірвав автобус під час евакуації в Сирії: 22 загиблих, 48 поранених

Шахід підірвав автобус під час евакуації в Сирії: 22 загиблих, 48 поранених

Укрінформ
Щонайменше 22 людей загинули і 48 отримали поранення в результаті вибуху на місці збору автобусів, що мали евакуювати сирійських шиїтів з двох проурядових міст на півночі Сирії.

Про це повідомляє Сіньхуа

"Вибух спричиненив смертник, що перебував за кермом замінованої вантажівки в сільській місцевості в провінції Алеппо, де стояли автобуси з 5000 мирних жителів", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, тисячі сирійців застрягли біля Алеппо під час евакуації з двох сіл шиїтів, яка проводиться  в обмін на відхід повстанців-сунітів і їхніх сімей із двох обложених міст поблизу Дамаска.

Затримка пов'язана з тим, що повстанцям із Забадані, одного з міст, включених у домовленість, ще не було надано безпечний прохід.

Згідно з домовленостями, сотні повстанців та їхніх сімей було евакуйовано з Мадая, міста неподалік від Дамаска, і доставлено в Алеппо, звідти вони будуть направлені в Ідліб.

Натомість бійці, що підтримують режим, а також жителі шиїтських сіл Аль-Фоуа і Кефрайа, оточені повстанцями в провінції Ідліб, залишили район і досягли околиці Алеппо.

Фото: thenews.com.pk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-