У Пакистані розлючений натовп убив студента

У Пакистані розлючений натовп убив студента

Укрінформ
Пакистанський студент, якого запідозрили в богохульстві, був убитий натовпом у кампусі в місті Мардан. Ще один студент отримав серйозні поранення.

Про це повідомляє BBC.

За даними пакистанської поліції, студенти, які брали участь у розправі, були затримані, а студентське містечко Університету імені Абдула Валі Хана закрите.

У розправі над студентами, за інформацією поліції, брали участь сотні осіб. За даними місцевих ЗМІ, убитий - Машаль Хан - був студентом факультету журналістики. Анонімний представник Університету Абдул Валі Хана повідомив, що багато студентів погано ставилися до Машалю Хана через його ліберальні погляди.

Ряд місцевих ЗМІ повідомляє, що студент був застрелений, деякі видання пишуть, що він був побитий до смерті.

Повідомляється, що учасники розправи вважали, що Машаль Хан і ще один студент публікували в "Фейсбуці" пости, що містять богохульства. Однак поліція повідомляє, що причиною звірств натовпу стали помилкові чутки, насправді щодо студентів не розслідувала жодних справ за звинуваченням у богохульстві.

У країні нерідкісними є випадки, коли розлючений натовп вершить самосуд над запідозреними в богохульстві, зауважує видання. Тих, кому офіційно висувають звинувачення в богохульстві, зазвичай, чекає дуже суворе покарання - аж до смертної кари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-