Слідком РФ продовжує розшук Ходорковського для його екстрадиції

Слідком РФ продовжує розшук Ходорковського для його екстрадиції "додому"

Укрінформ
Слідчий комітет Росії продовжує оперативно-розшукові заходи для отримання "достовірної інформації" про місцезнаходження колишнього глави компанії ЮКОС і засновника руху "Відкрита Росія" Михайла Ходорковського.

Про це заявила офіційний представник СКР Світлана Петренко, повідомляє РІА Новости

Як вказується в повідомленні, слідчі встановлюють місцезнаходження Ходорковського, щоб "вирішити питання про його екстрадицію до Росії".

За словами Петренка, йдеться про розслідування кримінальної справи "за звинуваченням Михайла Ходорковського в скоєнні особливо тяжких злочинів, пов'язаних із вбивством мера Нефтеюганська Володимира Пєтухова і замахами на вбивство керівника компанії "Іст Петролеум Хандельсгез м.б. Х" Євгенія Рибіна".

Як відомо, в 2015 році російські слідчі органи пред'явили Михайлу Ходорковському звинувачення в організації вбивства мера Нефтеюганська в 1998 році. Сам Ходорковський відкинув звинувачення. У лютому 2016 року Росія звернулася до Інтерполу з вимогою оголосити колишнього главу ЮКОСу в розшук. Проте цей запит було відхилено.

Сам Ходорковський вже відреагував на заяву СКР, написавши в Twitter: «Кремль знову мене загубив. Хочу допомогти знайти. Ось днями 15-16.04 в Таліні конференцію Руху проводитиму». 

На конференцію руху «Відкрита Росія» акредитовано кореспондента Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-