Дуда підтримав операцію США у Сирії

Дуда підтримав операцію США у Сирії

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда підтримав бомбардування США авіабази сирійських військ, що стало відповіддю на хімічну атаку проти цивільного населення у провінції Ідліб.

Про це йдеться в заяві глави польської держави.

"Як президент Польщі хочу висловити свою повну підтримку щодо військової операції, здійсненої вночі з четверга на п'ятницю американськими збройними силами в Сирії", - йдеться в заяві президента.

Він зазначив, що рішення глави Білого дому Дональда Трампа є реакцією на використання режимом Башара аль-Асада хімічної зброї проти цивільного населення. "Весь цивілізований світ не міг пройти повз цього немислимого варварського акту", - написав Дуда.

Глава польської держави наголосив, що Польща засуджує злочини, здійснені проти цивільного населення і закликає міжнародну спільноту "ще активніше долучитися до відновлення миру в Сирії, загальмувати безумство війни і припинити спіраль насильства".

"Польща підтримує дії американської адміністрації у цій сфері - як союзник США, і як країна, яка солідаризується з жертвами громадянської війни в Сирії", - йдеться в заяві.

 Дуда наголосив, що Польща хоче стати непостійним членом Радбезу ООН для того, щоб "голосно й безкомпромісно" говорити про порушення міжнародного права і про страждання людей, які потерпають від збройних конфліктів в різних частинах світу.

Президент РП зазначив, що американська сторона повідомила його про деталі операції.

"Я доручив також голові Бюро національної безпеки підготовку спеціального ситуативного рапорту", -  наголосив Дуда.

У свою чергу речник глави польського уряду Рафал Бохенек повідомив у п'ятницю, що у зв'язку з бомбардуванням у Сирії, глава уряду Беата Шидло планує провести зустрічі з міністрами закордонних справ та національної оборони Вітольдом Ващиковським та Антонієм Мацеревичем, а також порозмовляти на цю тему з президентом Дудою.

Як інформувало агентство, бойові кораблі ВМС США нанесли удар кількома десятками ракет "Томагавк" по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімічною зброю мирного населення в провінції Ідліб.

За повідомленням офіційного Дамаска, в результаті атаки загинуло п'ятеро осіб, семеро поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-