Генпрокуратура РФ вважає вибухи в пітерському метро терактом

Генпрокуратура РФ вважає вибухи в пітерському метро терактом

Укрінформ
Генпрокуратура РФ визнала вибухи в пітерському метро терактом.

Про це повідомляє "Открытая Россия".

У Москві на станціях метро тепер співробітники метрополітену оглядають кожного третього, стоїть величезна черга. Метро Санкт-Петербурга закрито повністю.

Очевидець розповів Открытой России: «Співробітники дуже оперативно винесли [поранених], вони молодці, ніхто не зомлів. Співробітники метрополітену (не поліція) самі всіх винесли, всіх евакуювали. Поїзд вибухнув у тунелі, на "Техноложку" приїхав вже підірваний... Людей 15 лежало, одна людина при смерті, інша точно мертва...».

Інша очевидиця розповіла: «Я бачила, що сталося. Я вийшла на станцію “Технологічний інститут“, мені потрібно було перейти на інший бік станції, щоб сісти в бік Фрунзе. Поїзд вийшов, в середині вагона двері на два метри були вигнуті, вилетіли шибки, він ніби сплощений зверху ще. І вже 15 осіб були всі в крові, тобто, лежачих було людей 15, та сильне задимлення. Потім у мене розрядився мобільний, чоловік дав зарядити, він їхав у сусідньому вагоні, говорив, був такої сили вибух, що вилетіли нижні кришки, технічні. Якби хтось стояв, могло вбити або порізати. Знизу вилетіло, і у нього впав мобільний, тобто, хвиля йшла, там багатьох розкидало від ударної хвилі, у нього мобільний вилетів прямо в дірку».

Інші очевидці повідомляють, що бачили, як перед вибухом чоловік кинув у вагоні рюкзак.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, більше 50 поранені.

Влада Петербурга працює за планом на випадок надзвичайних ситуацій.

Як повідомило агентство Рейтер @reuters_russia, президент РФ Путін на зустрічі з директором ФСБ повідомив, що слідство розглядає всі варіанти - і побутові, і терористичного характеру.

Московським метрополітеном вживаються додаткові заходи безпеки в рамках федерального закону про транспортної безпеки РФ.

До станцій, де були вибухи, під'їжджають безкоштовні таксі.

Нагадаємо, у метро Санкт-Петербурга стався вибух. Десятеро людей вбиті, близько 50 - отримали поранення.

Фото: @kononenkome

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-