Додон таки підписав меморандум з ЄврАзЕС

Додон таки підписав меморандум з ЄврАзЕС

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон і голова Колегії Євразійської Економічної Комісії Тигран Саркісян підписали у Кишиневі меморандум про співпрацю між Молдовою та ЄврАзЕС.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Підписання меморандуму про співпрацю між Євразійською економічною комісією та Республікою Молдова є історичною подією. В той же час, ця Угода не припускає інтеграцію нашої країни в Євразійський Союз і не суперечить іншим угодам, підписаним Республікою Молдова, включаючи Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом", - заявив Додон.

Глава Молдови висловив упевненість, що найближчим часом країна набуде статусу спостерігача у рамках Євразійського Союзу.

Меморандум було підписано у рамках Міжнародного форуму "Євразійський Економічний Союз - Республіка Молдова", що проходить у Кишиневі за ініціативою Ігоря Додона.

У той же час, як заявив прем'єр-міністр країни Павло Філіп, меморандум про співпрацю Молдови з Євразійським економічним союзом, підписаний президентом Додоном, просто папір, що не володіє юридичною цінністю.

"Позиція Демпартії з приводу цього меморандуму дуже чітка. У Молдові парламент - це вищий орган, який визначає напрямки зовнішньої і внутрішньої політики. Так, президент бере участь у переговорах і ставить підпис від імені Молдови, але потім ці документи має ратифікувати парламент. Він повинен попереджати партнерів, з якими підписує документ, що той не має юридичну силу", - цитує Філіпа newsmaker.md.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-