Федеральний суд США продовжив заборону

Федеральний суд США продовжив заборону "міграційного указу" Трампа

Укрінформ
Федеральний суд Сполучених Штатів на Гаваях продовжив на більш тривалий термін заборону "міграційного указу" нинішнього президента США щодо мусульманських країн.

Про це повідомило центральне американське видання USA Today.

"Федеральний суддя на Гаваях у середу наклав більш сувору заборону на план президента Трампа щодо тимчасового припинення в'їзду іммігрантів із шести країн з переважно мусульманським населенням, завдавши чергового правового удару по спробах президента встановити заборону на в'їзд", - зазначається в повідомленні.

Окружний суддя Деррік Уотсон продовжив попереднє загальнонаціональне рішення від 15 березня, що призупиняло указ президента Трампа протягом двох тижнів. У середу Уотсон вислухав аргументи юристів, щоб визначити, чи потрібно продовжувати заборону указу та прийняв відповідне рішення.

У позові штату Гаваї йдеться, що нинішня політика адміністрації дискримінує мусульман та шкодить економіці штату, у якій туризм є домінуючою складовою прибутків. Уряд, зі свого боку, стверджує, що указ підпадає під повноваження президента з метою захисту національної безпеки.

Наступним кроком, який очікується з боку адміністрації Трампа, має стати її звернення до дев’ятого окружного апеляційного суду в Сан-Франциско. Однак цей суд раніше підтримав заборону указу нинішнього президента Сполучених Штатів.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-