Чейні назвав російське втручання в американські вибори

Чейні назвав російське втручання в американські вибори "актом війни"

Укрінформ
Колишній віце-президент США (2001-2009 рр.) республіканець Дік Чейні заявив, що спроби втручання Росії в президентські вибори в Америці можна розглядати як "акт війни" проти Сполучених Штатів.

На цьому він наголосив у понеділок під час виступу на Саміті глобального бізнесу-2017 у Нью-Делі, повідомляє Укрінформ з посиланням на видання The Hill.

"Немає сумнівів у тому, що мали місце дуже серйозні зусилля з боку пана Путіна і його уряду, його апарату щодо широкого втручання в наші основні фундаментальні демократичні процеси... У деяких колах це могло би розглядатися як акт війни. Я думаю, що такого роду поведінку (з боку російського лідера - ред.) і дії ми побачимо також у майбутньому", - цитує Діка Чейні видання.

Колишній віце-президент нагадав, що Путін намагався робити те саме й раніше, зокрема в країнах Балтії, які й досі залишаються його мішенню. У відповідь на це НАТО недавно розгорнуло додаткові сили в Естонії, Латвії, Литві, а також у Польщі через російську агресію проти України.

Інший аспект поведінки Путіна, за словами Чейні, стосується протистояння у кіберпросторі, зокрема те, що Росія використала це для того, аби спробувати вплинути на вибір американців під час президентських перегонів минулого року.

Водночас екс-віце-президент підкреслив, що поки що немає доказів, що перемога Трампа була нелегітимною, однак, за його словами, американці мають пам'ятати про дії Путіна щодо США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-