Тирасполь не хоче пускати Молдову на

Тирасполь не хоче пускати Молдову на "свій" кордон з Україною

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон зустрінеться 30 березня в Кишиневі з лідером невизнаної Придністровської молдавської республіки Вадимом Красносельським.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"В даний час я отримав запрошення на зустріч з Ігорем Миколайовичем Додоном - 30 березня цього року в передмісті Кишинева", - повідомив під час брифінгу в Тирасполі Красносельський.

Одне з головних питань, що планується обговорити під час зустрічі, - відкриття спільних контрольно-пропускних пунктів на молдавсько-українському кордоні, зокрема на центральній, придністровській його ділянці (КПП "Кучургани"). Лідер невизнаного Придністров'я виступає проти відкриття спільних молдавсько-українських КПП, аргументуючи це тим, що "їх відкриття завдасть серйозного удару по економіці Придністров'я". Він наполягає на включенні цього питання до порядку денного переговорів з придністровського врегулювання у форматі "5+2".

Красносельський також висловився за продовження переговорного процесу у форматі "5+2" за участі Молдови і Придністров'я, України, ОБСЄ, Росії, ЄС і США, а також прямого діалогу між Кишиневом і Тирасполем.

Як відомо, перша зустріч Додона і Красносельського відбулася 4 січня цього року в місті Бендери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-