Африка стане однією з головних тем зустрічі фінансових міністрів G20

Африка стане однією з головних тем зустрічі фінансових міністрів G20

Укрінформ
Африканська тематика стане однією з центральних у ході зустрічі міністрів фінансів і глав нацбанків країн «Великої Двадцятки», яка відбудеться 17-18 березня у Баден-Бадені.

Про це сказав журналістам міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Новим пунктом порядку денного є Африка... Стабілізація Африки є одним з найголовніших завдань по забезпеченню стабільності в глобальному сенсі», - сказав міністр.

Він переконаний, що цей континент представляє як великі шанси, так і великі виклики для міжнародних зусиль. За словами міністра, потрібно зробити все для залучення туди приватних інвестицій і створення робочих місць, що має не тільки позначитися на рівні життя місцевого населення, а й поліпшити ситуацію з безпекою. Німеччина як головуюча у 2017 році у G20 намітила цілі по залученню капіталів на континент. Мова на даному етапі йде про 5 країн: Кот-д'Івуар, Морокко, Руанда, Сенегал, Туніс.

Вперше про необхідність так званого «плану Маршалла для Африки» заговорили торік.

Напередодні зустрічі глава німецького Мінфіну в Берліні проведе переговори з новим американським міністром Стівеном Мнучином, в ході яких буде обговорено широкий комплекс питань двостороннього та багатостороннього співробітництва. Після цього обидва міністри вирушать в Баден-Баден. повідомляє прес-служба Шойбле.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-