Апеляційний суд: Норвегія не порушує права масового убивці Брейвіка

Апеляційний суд: Норвегія не порушує права масового убивці Брейвіка

Укрінформ
Апеляційний суд Норвегії у середу постановив, що Норвегія не порушує права масового убивці Андерса Брейвіка, тримаючи його в майже повній ізоляції в трикімнатній камері за вбивство 77 людей у 2011 році. 

Таким чином було скасовано попередній вердикт про те, що ізоляція масового вбивці Брейвіка була негуманною, інформує Reuters з посиланням на заяву суду.

“Апеляційний суд Боргартінга постановив, що Брейвік не є і не був підданий катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню”, - йдеться у заяві.

У ній також підкреслюється, що суворі умови для Брейвіка, який не має жодних контактів з іншими ув'язненими, були виправдані, тому що він не розкаявся і становить загрозу.

Крім цього, зазначається, що інші ув'язнені можуть на нього напасти.

Як відомо, окружний суд Осло торік у квітні постановив, що ізоляція Брейвіка в тюремному карцері суворого режиму є порушенням Європейської конвенції з прав людини.

Брейвік у липні 2011 року підірвав бомбу в центрі Осло, а потім відкрив вогонь по учасниках молодіжного табору на острові Утойя. В результаті його дій було вбито 77 осіб. Свої дії екстреміст пояснив тим, що хотів привернути увагу до засилля мігрантів у Європі.

Брейвіка засудили до 21 року позбавлення волі з правом подовження тюремного строку необмежену кількість разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-