Демократи в США обрали нового лідера

Демократи в США обрали нового лідера

Укрінформ
Національний комітет демократичної партії в другому турі голосувань обрав нового лідера, яким став екс-міністр праці Том Перес.

Голосування відбулися в суботу в Атланті (штат Джорджія), повідомляє американське видання The Hill.

"Колишній міністр праці в адміністрації Обами Том Перес отримав перемогу над конгресменом Кітом Еллісоном в боротьбі за посаду голови Національного комітету Демократичної партії", - зазначається в повідомленні.

Перес отримав 235 голосів під час другого туру голосування при необхідних 218-ти.

Колишній віце-президент США Джо Байден та інші ключові фігури з адміністрації Обами підтримали Переса, який під час президентських виборів минулого року зі свого боку виступав за Гілларі Клінтон.

З іншого боку, екс-кандидат у президенти сенатор Берні Сандерс та багато хто з його союзників підтримували Кіта Еллісона, який є першим в історії США мусульманином, обраним до Конгресу.

Вибори нового глави Національного комітету Демократичної партії засвідчили наявність розколу як в істеблішменті, так і в низах партії, та здебільшого повторили картину президентських праймеріз 2016 року, зауважує видання. Мейнстрім демократів знову переміг.

Таким чином, Том Перес, 55-річний син домініканських іммігрантів, став головним представником демократичної опозиції, яка продовжує протистояти адміністрації президента Трампа.

Перед тим, як займати посаду міністра праці при Обамі, Перес був адвокатом у питаннях прав цивільних в Департаменті юстиції.

Як голова Національного комітету Демократичної партії, Перес успадкує зусилля в загальнонаціональному проекті перебудови партії після того, як кілька років поспіль демократи втрачали позиції. Йому також належить докласти зусиль щодо об'єднання Демократичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-