Влада Палестини допускає створення з Ізраїлем єдиної світської держави

Влада Палестини допускає створення з Ізраїлем єдиної світської держави

Укрінформ
Уряд Палестинської автономії вважає можливим створення єдиної з Ізраїлем світської держави, в якій палестинці отримали б право голосу.

Про це заявив секретар Організації визволення Палестини, офіційний представник на переговорах з Ізраїлем Саїб Ерекат, повідомляє The Times of Israel

"Альтернативою двом державам могло б стати створення однієї демократичної держави, вільної від будь-якої релігійності, в якій пліч-о-пліч на рівних живуть мусульмани, християни та іудеї", - сказав він.

Ерекат вважає, що варіант зі співіснуванням двох держав є "болючим" компромісом з палестинської точки зору. "Як ми неодноразово заявляли, рішення про співіснування двох держав - це палестинське прийняття міжнародної формули. По суті, воно являє собою болісний компроміс палестинців по визнанню влади Ізраїлю над більш 78% (території - ред.) історичної Палестини. Сьогодні майже шість мільйонів палестинців живуть під ізраїльським контролем на всій історичній Палестині, в той час як майже шість мільйонів палестинців живуть у вигнанні", - додав Ерекат. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-