Влада Каліфорнії зняла загрозу прориву найвищої греблі в США

Влада Каліфорнії зняла загрозу прориву найвищої греблі в США

Відео
Укрінформ
Місцева влада штату Каліфорнія впоралася із загрозою прориву найвищої у США греблі та скасувала вимогу примусової евакуації для майже 200 тис. мешканців, дозволивши їм повертатися до власних осель.

Про це повідомив у вівторок центральний американський телеканал CNN.

"Зі зменшенням рівня води після аварійного водоскиду в озері Оровіль влада Каліфорнії скасувала обов'язкову евакуацію", - йдеться в повідомленні.

Водночас, у деяких районах чиновники поширили застереження для жителів і власників бізнесу, порадивши їм "постійно бути в курсі ситуації" через прогнозовану серію дощових штормів упродовж наступних днів.

"Люди, які мають особливі потреби або більше часу на евакуацію, повинні подумати над тим, щоб залишитися в районах евакуації", - зазначається в одній із заяв місцевої влади.

Потужні дощі минулого тижня викликали критичне підвищення рівня озера Оровіль, поки вода в неділю не почала переливатися через гідротехнічну загорожу. Влада наказала людям негайно лишити зону навколо озера.

Як повідомляв Укрінформ, це стосувалося майже 200 тис. місцевих мешканців. Водночас, були запроваджені негайні заходи щодо аварійного водоскиду та зміцнення водозахисної споруди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-