Флінн подав у відставку - ЗМІ

Флінн подав у відставку - ЗМІ

Укрінформ
Радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку. Він визнав, що давав неповну інформацію про контакти з російським послом Сергієм Кисляком наприкінці грудня, і вибачився перед Трампом.

Флінна замінить генерал Джозеф Келлог, повідомляє ВВС.

"Я щиро вибачився перед президентом і віце-президентом, і вони прийняли мої вибачення", - йдеться в заяві Флінна.

У своїй заяві про відставку Флінн визнав, що в період, що передує інавгурації Трампа, він швидко наростаючих подій і "за необережністю надав віце-президенту та іншим неповну інформацію щодо телефонних розмов з послом Росії".

Флінн говорив із послом Росії у Вашингтоні в грудні. Спочатку колишній армійський генерал заперечував, що темою розмов були санкції, і слідом за ним про це заявляв віце-президент Майк Пенс. Пізніше Флінн повідомив Білого дому, що тема санкцій все ж таки могла обговорюватися.

"Виконуватиме обов'язки радника з національної безпеки генерал Джозеф Кіт Келлог, більш відомий як Кіт Келлог, який раніше обіймав посаду голови апарату Ради національної безпеки США. Він провів в армії більш як 30 років, служив у В'єтнамі, Камбоджі, Панамі та Перській затоці", - зазначається в публікації.

Раніше про те, що Флінн вибачився перед віце-президентом Пенсія за неточну інформацію про своїх контактах з Кисляком, повідомляв канал Fox News. А радник президента США Келліан Конвей в інтерв'ю телеканалу MSNBC наполягала, що Флінн, як і раніше, користується абсолютною довірою Трампа.

Мін'юст США попереджав Білий дім про контакти Флінна і Кисляка, повідомила газета Washington Post. На думку відомства, Флінн міг стати мішенню для шантажу з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-