В Афганістані смертник підірвався біля банку, куди приїхали солдати за зарплатою

В Афганістані смертник підірвався біля банку, куди приїхали солдати за зарплатою

Укрінформ
В столиці афганської провінції Гільменд у суботу терорист-смертник вбив сімох людей і поранив ще 20 осіб.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані місцевої влади.

Як повідомляється, смертник підірвав припаркований автомобіль, начинений вибухівкою біля відділення банку міста Лашкар Гах в той момент, коли туди прибули солдати армії Афганістану для отримання зарплати.

"Серед загиблих – четверо цивільних осіб і троє військовослужбовців. Шістнадцять мирних жителів і четверо солдатів були поранені", – повідомив прес-секретар губернатора провінції Гільменд Омар Звак.

Агентство зазначає, що наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за вибух, проте відомо, що бойовики Талібану захопили значні території у провінції Гільменд і часто погрожували Лашкар Гаху.

У провінції Гільменд розташовані сотні військових контингенту НАТО для підготовки та підтримки афганських сил безпеки, яким насилу вдавалося стримувати зростаючий повстанський рух.

Принаймні один американський солдат спецназу був поранений в бойових діях на цьому тижні.

За інформацією агентства, місцеві чиновники повідомили, що на півночі від Лашкар Гаха, внаслідок американського авіаудару загинули кілька мирних мешканців, втім ця інформація не перевірена.

Представник американських військових капітан Білл Салвін заявив, що військові США завдали кілька авіаударів по містечку Сангін (на північ від Лашкар Гах - ред.) протягом останніх кількох тижнів, проте не володіють інформацією про жертви серед мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-