Снігова стихія в США паралізувала одразу кілька штатів

Снігова стихія в США паралізувала одразу кілька штатів

Укрінформ
Сніговий циклон, що обрушився на північний схід Сполучених Штатів у четвер, спричинив скасування тисяч авіарейсів, припинив рух на автомагістралях та знеструмив багатотисячні регіони.

Синоптики прогнозують продовження стихії протягом наступної доби, передає Укрінформ.

"Понад 3,8 тис. рейсів були скасовані, закриті всі державні школи в Нью-Йорку, Бостоні та Філадельфії у четвер, у той час як близько 50 млн людей перебувають у стані готовності до неприємних наслідків північно-східного циклону", - повідомляє в четвер ввечері телеканал новин NBC News.

За інформацією Національної метеорологічної служби, в полоні зимової стихії опинилися штати Мен, Нью-Гемпшир, Массачуетс, Коннектикут, Нью-Йорк, Пенсильванія, Нью-Джерсі і Мериленд. Як свідчать метеорологи, ввечері четверга сніг випадає місцями зі швидкістю до 10 см на годину. У деяких районах рівень опадів досяг позначки 45 см, зокрема,  в Бостоні. Пориви вітру сягають до 65 км/год. Синоптики прогнозують, що це продовжуватиметься також у п'ятницю.

Крім авіасполучень циклон паралізував рух автотранпсорту й залізниці. Стихія відрізає електропостачання.

За інформацією Boston Gobe, лише в штаті Массачусетс без електроживлення залишилось 55 тис. будинків і підприємств.

Місцева влада закликає громадян утриматися від запланованих поїздок та залишатися вдома. Комунальні служби працюють у посиленому режимі для забезпечення сполучень на основних дорогах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-