У Трампа анулювали понад 100 тисяч віз вихідцям з мусульманських країн

У Трампа анулювали понад 100 тисяч віз вихідцям з мусульманських країн

Укрінформ
Адміністрація президента Трампа анулювала понад 100 тисяч виданих раніше довзолів на в'їзд до Сполучених Штатів після указу президента щодо заборони перетину кордону для майже всіх громадян семи мусульманських країн.

Про це, як повідомило центральне видання The Washington Post, заявив у п'ятницю державний аторней у федеральному суді Александрії.

"Понад 100 тис. віз були анульовані в результаті заборони президента Трампа на поїздки з семи країн з переважним мусульманським населенням", - цитує видання заявника.

Цей показник прозвучав уперше під час судових слухань відповідно до позову, поданого адвокатами двох братів з Ємену, які прибули в столичний міжнародний аеропорт Даллес минулої суботи. Їм було відмовлено у в'їзді за легальними візами резидентів та відправлено на зворотному рейсі в Ефіопію.

При цьому зауважується, що наразі немає точної інформації, скільком людям довелося вертатися з аеропортів США внаслідок дії указу президента Трампа. Водночас було зауважено, що всі власники "грінкард" (аналогу виду на проживання в США – ред.) перетнули кордон Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, США скасували більшість віз для туристів із Іраку, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену. Виключення становили візи деяких типів А, G, C та НАТО, а також дозволи на в'їзд дипломатам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-